Piranska soba

PiranArt Guesthouse
Dodaj v košarico
  • Opis
  • Več

dvoposteljna soba

piranska soba

Eno najsterejših slovenskih mest vas bo pričakalo s posebno energijo, posebnih duhom časa in lepoto narave.
Zgodba Pirana vas bo v sobi popeljala skozi čas. 

Novi leseni stropovi
Naša stara družinska hiša je v celoti obnovljena, z novimi okni, vrati, stropom in inštalacijami. Vsaka soba ima dvojno posteljo, zasebno manjšo kopalnico, WC, tuš, TV, WiFi, grelnik za vodo + domači čaji in kava. Ob prihodu vas bo pričakala tudi sveža posteljnina, brisače in naravne toaletne potrebščine v kopalnici.
Za posebno doživetje bo poskrbel baldahin, ki vam bo pričaral romantičnost in domačnost. V sobi so prijetne luči in svetilka z eteričnimi olji, če si boste zaželeli sprostitve.
Postelja z baldahinom   Posebno vzdušje
Zasebna kopalnica in toaleta
Zasebna kopalnica, WC in tuš so čisto novi. Za temeljito čiščenje uporabljamo ekološka čistila in skrbimo za brezhibno higijeno.
V kopalnici boste našli izdelke iz naravne kozmetike, ki ni preizkušena na živalih in ne vsebuje živalskih sestavin: gel za tuširanje, šampon, milo za roke, čistilno mleko za obraz, tonik, mleko za telo. Pričakali vas bodo tudi: sveže brisače, papirnate serviete, vatirane palčke in blazinice iz vate.
Naravna kozmetika in pilingi
Leseno obnovljeno stopnišče
V hiši smo obnovili staro leseno stopnišče, ki ga je naredil naš dedek in ohranja spomin na vsa poletja preživeta tu, ob dišečih dobrotah stare mame in pripovedovanju njenih pravljic ob večerih.

PiranArt Guesthouse vam ponuja Zdrav zajtrk in Domačo večerjo. Izberete jih lahko kot opcijo. Cena zajtrka je 6 € in večerje 10 €. Vključujeta domače jedi, doma pečen kruh, domače marmelade in sveže tople jedi. Z vami bomo dogovorili posebni jedilnik in se prilagodili vašim željam.

Pogrinjek v naši kuhinji
Jožica, vodja gostinstva in šef kuhinje

Vodja kuhinje in PiranArt Piškotarne je bila dolga leta vodja kuhinje v eni najstarejših gostiln v Sloveniji. Njeni recepti so preizkušeni in vključujejo domače sestavine. Če imate posebne prehrambene zahteve bomo menije prilagodili za vas: brez glutena, brez laktoze, brez moke... Upoštevali bomo vaše želje ali pa vas popeljali v nove kulinarične vode.

Načrtujemo tudi posebne 2 in 3 dnevne kulinarične delavnice. Naučite se peči domač kruh (praznični kruh, velikonočni kruh) iz različnih vrst moke, slovenske potice, piškote. Naučili se boste kuhati jedi naših babic. Za povpraševanje nam pišite na: info@vacations.si

 

V sobi vas čakajo posebna darila naše PiranArt Piškotarne. V naši hiši lahko kupite številne sladke dobrote, domače pecivo, piškote po receptu naših babic.

Različne dobrote iz naše piškotarne
 
Naša psička Lotika

Živalim in okolju prijazna hiša…

Smo živalim prijazni in če imate svojega ljubljenčka in bi radi preživeli dopust z njim, je dobrodošel.
Spoznali boste tudi našo Lotiko, ki je kar postala maskota naše hiše, saj so jo veseli vsi gostje,
pa tudi neizmerno rada ima druge pse in se z njimi dobro razume.

Pri nas uporabljamo ekološka čistila, kozmetiko, ki ne vsebuje živalskih sestavin in ni preizkušena na živalih. Tudi hrana, ki jo pripravljamo je iz domačih, ekoloških sestavin, s poznanim poreklom, brez živalskih sestavin.
Pripravljamo jo po receptih naših babic, s pestrim izborom jedi za vsakogar in upoštevamo vaše želje.  

Ko se boste odločili in postali naši gostje, vam bomo poslali še vsa podrobnejša navodila, glede proihoda, parkiranja in dodatnih možnosti, ki jih boste imeli kot naš gost ali kupec.

Za več podrobnosti, kaj vse nudimo, kliknite na zavihek več.

 

Magični Piran

Piran je eno najstarejših mest v Sloveniji. V njem boste našli pridih starodavnosti, a tudi nove ustvarjalnosti, zabave, druženja in številnih dogodkov. Spoznali boste edinstveno arhitekturo in zanimive ljudi. Pisanost se kaže v številnih dejavnostih, ki jih lahko počnete, ko dopustujete v Piranu.

 

Sečoveljske soline

Piran je znan po Sečoveljskih solinah, kjer pridobivajo morsko sol po postopkih, ki so stari že več kot 700 let. Soline so tudi naravni park, kjer prebiva veliko vrst ptic, posebnih rastlin in drugih živali. Ogledate si ga lahko tudi s kolesom ali skuterjem.

 

Znamenitosti Pirana

V Piranu najdete veliko število cerkva, starih stavb, muzejev, gledališče, akvarij... Lahko se zgubite v ozkih uličicah in se odpravite raziskovat njegove lepote, peš, saj se ne morete izgubiti in ne potrebujete nobenega prevoznega sredstva. Piran ima posebno energijo, ki se prelije na vse obiskovalce in jih sprosti, pomiri in spravi v dobro voljo.

 

Piran kot umetniški navdih

Mnogo slovenskih umetnikov je dobilo v Piranu navdih in posnelo glasbeni spot, video, film. Tako gosti vsako leto baletni festival, festival klasične glasbe, slikarske kolonije in številne podjetnike iz vsega sveta.

Več o tem si lahko ogledate na tej povezavi.

Z obiskom našega PiranArt Guesthousa boste postali DONATORJI ArtFundacije Eureka

Posebnost naše ponudbe je povezava z ArtFundacijo Eureka, ki pomaga umetnikom in njihovim projektom.

5 % prihodka, ustvarjenega z našo ponudbo: oddaja sob, kulinarična ponudba, proizvodi iz ArtShop trgovine, izdelki PiranArt Piškotarne, bomo donirali v ArtFundacijo Eureka.

Vse naše goste in kupce, ki bodo želeli, bomo obveščali o porabi sredstev in o projektih, ki jih ArtFundacija

 

ArtFundacija Eureka

Za nami je že veliko projektov in prireditev. Tu je le delček tistega kar smo ustvarili. Pogled nazaj je dober le toliko, da nam da navdiha za prihodnost.

Hvala vsem, ki ste v teh letih soustvarili veliko zanimivih in raznolikih dogodkov.