Piran je bil navdih za številne filmske zgodbe in deli slovenskih filmov so bili posneti v Piranu. Potem pa smo dodali še malo kratkih filmčkov kako ljudje vidijo Piran.

 

Nazaj v Portorož in Piran

Zgodba videa je zavita v nostalgična čustva. Glavni akter je rdeči fičko, ki  pri gledalcih vzbudi spomin na čase, ko so z družino in prijatelji preživljali poletja ob slovenski obali. Uvodni del prikazuje pakiranje nekdanje tipične slovenske družine v fička, živžav v avtu, dolge ure vožnje do Črnega Kala in nestrpno pričakovanje trenutka, ko otroci prvič uzrejo morje. Zgodba se iz preteklosti preseli v sedanjost, kar je razvidno iz barvne sheme videa, stajlinga igralcev in rekvizitov za prostočasne počitniške aktivnosti.

Ugotovimo, da destinacija danes obiskovalcem ponuja veliko več, kot je včasih, nova doživetja pa so primerna za vse okuse. In kdaj, če ne zdaj je čas, da na novo odkrijemo domači Portorož in Piran?

 

 

Piran & Istra

Oglejte si obzidje, kjer boste imeli razgled na Istro in Italijo.

 

 

Piran Pirano

Režiser: Goran Vojnović
Igralci: Mustafa Nadarević, Boris Cavazza, Nina Ivanišin, Moamer Kasumović, Peter Musevski, Nataša Tič Ralijan

 

 

Pogledi Pirana

Magičnost Pirana se kaže skoži njegove številne poglede.

 

 

Skrivnost Pirana - kratek otroški film

Na šolski ekskurziji po Piranu se prijateljici zgubita. Legenda o piranskem zmaju, ki žre otroke, komično zaživi - vsaj dokler se prijateljici ne pridružita nazaj svoji skupini.

Posneto v Piranu, na Poletnem filmskem taboru za mlade 2019.

Film je prejel zlato priznanje na 55. srečanju najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije.